ALGEMENE TANDHEELKUNDE

Bij Merel Kooning Praktijk voor Tandheelkunde en Orthodontie werkt een team van tandheelkundige professionals met passie voor hun vak. Wij werken met volledig uitgeruste behandelkamers waarin we de meest moderne apparatuur gebruiken.

Goede tandheelkundige zorg beperkt zich niet tot de mond. Elke behandeling zal dan ook gericht zijn op de complete mens. Daarom is naast technische kennis ook het relationele aspect van de mondzorg belangrijk. Een cliënt mag naast een mooie, duurzame restauratie ook rekenen op aandachtige, persoonlijke service. Onze tandartspraktijk zal zich daarom ook steeds blijven richten op bijscholing op het gebied van communicatie, klantgerichtheid en persoonlijke ontwikkeling.

Omdat de tandheelkunde voortdurend in ontwikkeling is volgen alle teamleden na- en bijscholing. Zodat wij u de beste mogelijke, moderne zorg kunnen bieden.

Algemene tandheelkunde is het planmatig verhelpen van algemene klachten en het bieden van periodieke gebitscontroles. Ook hiervoor kunt u bij Merel Kooning Praktijk voor Tandheelkunde en Orthodontie terecht.

In onze praktijk wordt ieder gebit twee keer per jaar gecontroleerd. Er wordt tijdens deze afspraken gecontroleerd op gaatjes, de conditie van het tandvlees en slijmvliezen en eventuele wensen en verwachtingen kunnen worden besproken. Gemiddeld genomen  maken wij eens in de twee jaar röntgenfoto’s om hiermee tijdig gaatjes en andere gebitsproblemen te kunnen signaleren. Tijdens deze controle afspraak wordt indien nodig het tandsteen verwijderd. Als uitgebreidere zorg aan het tandvlees nodig is, verwijzen we u door naar een van onze preventie assistentes of mondhygiënisten. Deze zal een uitgebreide gebitsreiniging verzorgen en u instructies geven om hiermee uw gebit zelf goed op orde te krijgen.

Ook het repareren van gaatjes, het maken van een kroon of een brug, het verwijderen van tanden en kiezen en prothetiek vallen onder de algemene tandheelkunde.  Voor implantaten werken wij nauw samen met een dichtbij gelegen praktijk.

afspraak maken