esthetische tandheelkunde

Ook voor het verfraaien van uw gebit kunt u bij ons terecht. Hiervoor zijn verschillende behandelingen mogelijk, zoals composiet facings of het bleken van uw tanden. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw gebit, maakt u dan een afspraak voor een gratis intake bij ons in de praktijk.

Composiet facings

Facings zijn de oplossing voor het verfraaien van uw gebit. De stand, vorm en kleur van uw tanden worden met facings eenvoudig aangepast. Hierdoor krijgt uw gebit een mooi en fris aanzicht en zien u beschadigde tanden er weer als nieuw uit.

Composiet  facings zijn relatief goedkoop. Omdat het rechtstreeks in de mond gemaakt wordt zijn er geen tandtechnische kosten en dat maakt composiet facings veel minder duur dan porseleinen  facings. Een composiet facings  wordt in een zitting gemaakt. Composiet facings kunnen makkelijk gerepareerd worden. Zeker als er kans is dat de facings makkelijk beschadigd kan worden, zoals bij tandenknarsers of nagelbijters, is dit een groot voordeel. 

Bleken

Uw levensstijl en eetgewoonten kunnen ertoe leiden dat uw tanden aan witheid verliezen. Nu mensen steeds langer hun gebit behouden, krijgen ook meer mensen te maken met verkleuring van het gebit. Door koffie, thee en andere voeding kan het glazuur door de jaren heen verkleuren. Vullingen en eventuele gaatjes worden dan zichtbaar. In dit geval is tanden bleken een goede optie.

De tanden  worden enkele tinten lichter en krijgen meer de natuurlijke kleur van vroeger. Bleken is een aanvullende behandeling, voor complete mondgezondheid. Bij Merel Kooning Praktijk voor Tandheelkunde en Orthodontie wordt gebruik gemaakt van PrevDent. PrevDent biedt de meest geavanceerde technologie om tanden schoon te maken van jarenlange vervuiling door bijvoorbeeld roken, koffie, rode wijn en dergelijke. Wilt u uw tanden laten bleken dan zal de tandarts eerst uw gebit controleren.

Uw mond, lippen en tandvlees worden afgedekt. Vervolgens worden in de 3 stappen uw tanden behandeld. Na ongeveer een uur hebben uw tanden de natuurlijke witheid bereikt.

afspraak maken